DIY hjemmelavet tørshampoo spray – enkel opskrift til sundt hår

af Marieduhn

DIY hjemmelavet tørshampoo spray - enkel opskrift

Med en god tørshampoo kan du nemt springe en hårvask eller to over og stadig føle dit hår frisk, velduftende og fyldigt. For meget hårvask er både tidskrævende, men skader også håret på flere måder. Det bliver hurtigt tørt, knækker og ser slidt ud. I stedet for at kaste dig ud i dyre og ofte kemifyldte tørshampoo, hvad så med at lave dig din egen? Her er en simpel opskrift med kun få ingredienser på tørshampoo, der virker!

Jeg må indrømme, at jeg elsker følelsen af nyvasket hår, og allerhelst vaskede jeg det hver dag! Min frisør har været efter mig nogle gange – og især da jeg farvede mit hår indså jeg, at det både var for tidskrævende, unødvendigt og simpelthen ikke sundt for håret.

At vaske håret for meget gør følgende:

  • Meget almindeligt shampoo indeholder rensende ingredienser, som fjerner naturlig olie fra håret.
  • Det stimulerer hovedbunden til at producere mere olie for at kompensere.
  • Det fører ofte til at hovedbunden er fedtet, mens spidserne er meget tørre.

Med tørshampoo kan man lettere bryde vanen med at vaske håret for meget. Over tid vil hovedbunden desuden vænne sig til de nye vaner og producere mindre olie.

Der findes både tørshampoo i pulverform og som spray. Jeg selv er glad for at bruge spray, som gør det hurtigt og let at fordele i håret, og med spray undgår man, at det giver klumper, som kan ses.

Brug en sprayflaske af plastik eller glas. Jeg har købt mine små i Søstrene Grenes.

Prøv også: Hjemmelavet ansigtsscrub med mynte

DIY hjemmelavet tørshampoo spray - enkel opskrift

Opskrift på tørshampoo

(reklamelinks indgår)

Ingredienser

Instruktion

  1. Miks alle ingredienser grundigt.
  2. De essentielle olier er valgfrie, men sammensætningen, jeg har brugt, giver en kølende og forfriskende fornemmelse i hovedbunden.
  3. Hæld blandingen på en sprayflaske. Brug evt. en tragt.

DIY hjemmelavet tørshampoo spray - enkel opskrift

Brug af spray

Før du bruger din spray skal den rystes grundigt, da majsstivelsen vil falde til bunds. Når du har sprayet tørshampoo i håret, vil håret naturligvis være fugtigt. Det kan med fordel tørres med hårtørrer for at give volumen. Du kan også blot lade det tørre op og børste håret igennem.

Det er også muligt at bruge forskellige typer af ler til tørshampoo, som har mange gode kvaliteter til håret også. Det står på min liste til videre arbejde 😉

Lad mig endelig høre, hvad du tænker om opskriften her. Har du prøvet den? Hvordan føles den? Nogle gode tips og idéer? Det er altid dejligt at høre fra jer 🌷

Prøv også: Velduftende vasketøj med æteriske olier

DIY hjemmelavet tørshampoo spray - enkel opskrift

❤️Alt det smukke keramik er fra Tasja P Ceramics, det hvide tekstil er af bæredygtigt bambus fra Wonderliving, og den naturfarvet flise er fra Mosaikhjørnet. Tak til alle for lån ❤️

Se også

2 kommentarer

Camilla 28/12/2020 - 22:13

Godaften 😊jeg har længe ledt efter en opskrift på tørshampoo til spray og jeg glæder mig til at prøve den. Men hvad gør vodkaen?

Svar
Marieduhn 29/12/2020 - 12:06

Hej Camilla 🙂
Jeg er selv glad for denne opskrift og har brugt den meget. Vodkaen desinficerer og forlænger holdbarheden – så det er en god ingrediens at have med. Du kan dog fint købe en af de billigere udgaver 😉
Håber du får glæde af den.
Mange hilsner
Marie

Svar

Skriv en kommentar