DIY vase af fugemasse – simpel inspiration til hjemmet

af Marieduhn

DIY vase af fugemasse - simpel inspiration til hjemmet

DIY vase af fugemasse er en simpel måde at give hjemmet lidt ekstra “unikness”. Med fugemasse eller PU-skum kan du skabe sjove, legesyge og kunstneriske former. Det ellers så praktiske materiale får en helt ny funktion – nemlig som smuk og dekorativ beklædning, som kan peppe, ja nærmest alt op! Så tag en tur i Harald Nyborg og snup en dåse fugemasse fra hylden, og du er allerede godt igang med at skabe 😉

Det unikke, det skøre og det kunstneriske vinder indpas i vores boligindretning, og jeg selv er helt klar på at hoppe ud i den trend! Jeg elsker kunst og har efterhånden en ganske pæn samling i mit hjem. Det tilfører noget særligt og personligt til hjemmet, og jeg går især efter glade farver og varierede materialer.

Det var de skøre vaser fra kunstneren Vincent Dermodys samarbejde med Normann Copenhagen (se dem her), samt den altid inspirerende Mette fra Monstercirkus, der gav mig idéen om at kaste mig ud i at arbejde med fugemasse. Det er altid spændende at give sig i kast med et helt nyt materiale og se, hvilke muligheder og udfordringer dette giver.

Fugemasse har sit eget liv, og det er også det sjove og smukke ved det – at man ikke på forhånd ved, hvordan resultatet ender med at blive. Denne diy vase er mit første forsøg, og jeg er slet ikke færdig!

Bæredygtig diy

En ting, der interesserer mig meget, er, hvordan jeg kan gøre mit hjem smukt og moderne uden at overforbruge. Trends kommer og går med stor hastighed, at det let kalder på en brug-og-smid-væk kultur, jeg ikke er vild med. Jeg elsker imidlertid at følge med i nyt interiør og designs og synes virkelig, vi har nogle dygtige danske designere, der altid nytænker og inspirerer.

For mig er løsningen derfor: at lave mine egne hyggelige diy’s af genbrugte / upcyklede genstande og dermed i det mindste ikke bidrage til mere forbrug. Og hermed inspirationen givet videre 😀

Prøv også: DIY vaser af gamle glaspærer

DIY vase af fugemasse - simpel inspiration til hjemmet   

DIY vase med fugemasse

Materialer

  • en tom flaske med en fin form (her er brugt en champagneflaske)
  • en dåse fugemasse (min er købt i Harald Nyborg, men de kan fåes i de fleste byggemarkeder)
  • papir til underlag (gerne bagepapir)
  • maling og pensel

Sådan gør du

  1. Placer flasken på underlaget, således der er god plads på alle sider. Fugemassen vil udvide sig til ca. det dobbelte, så der skal være plads til, at det svulmer op. Stå i et rum med god udluftning eller udenfor.
  2. Ryst dåsen grundigt (følg vejledningen), og spray massen omkring din flaske. Det kan være svært at få det til at binde på overfladen, men begynd i bunden og arbejd dig opefter.
  3. Sørg for at alle flader er dækkede, med mindre andet ønskes. Lad åbningen i toppen være fri, og stil flasken til tørre i et døgn.
  4. Mal flasken i de farver, du ønsker. Du kan også bruge spraymaling, for at komme godt ned i hulrummene. Jeg har dog bare brugt almindelig maling.

TIP! Undgå at stille vasen i direkte sollys, da den godt kan smelte lidt.

Her er en lille video med processen:

Andre muligheder med fugemasse

Som det ofte sker for mig, har jeg allerede en hel bunke af idéer i hovedet, nærmest inden jeg er færdig med et projekt. Og når man først lærer at arbejde med et materiale, ligger det jo også lige for at fortsætte. Det kan ofte være udfordrende at give sig i kast med noget nyt, men efter første forsøg, kan kreativiteten virkelig komme i spil.

Jeg vil derfor udfordre mig selv til nogle lidt større projekter. Det første skal være et spejl til vores entré, hvor kanten skal bestå af fugemasse. Jeg vil også forsøge mig med hængende planteholdere i forskellige farver (og naturligvis former!), som skal bestå af nogle gamle potter, snor til ophæng og en derefter beklædt med skum.

Har du andre idéer til muligheder med fugemasse? Del gerne 🙂

Prøv også: Hjemmelavede lysestager af strandsten DIY

DIY vase af fugemasse - simpel inspiration til hjemmet

Se også

Skriv en kommentar