Juleferie i Norge <3

af Marieduhn

juleferie i Norge

Så er det ved at være tid til at rejse nordpå på juleferie. Og er der noget mere magisk end jul i en bjælkehytte på et fjeld i Norge, mens ræven snuser rundt i baghaven og sneen har dækket træerne i skoven? Det er i hvert fald den jul, jeg altid har drømt om: At stikke af mod nord og komme helt ned i gear, og sidde foran den knitrende ild i brændeovnen og se ud over den frosne fjord efter at have vandret en lang tur gennem sneen til bjergtoppen ovenfor. Ih, hvor jeg glæder mig.

Hvor har jeg efterhånden også set frem til at blive færdig med alle indkøb op til jul, pakning og klargøring og bare rejse afsted, slukke mobilen og nyde juleferien. I eftermiddag tager min bror og jeg bilen ned til Nordhavn og sejler med Oslobåden til Norge. Her overnatter vi i en kahyt, hvor jeg plejer at blive helt baldret af søsyge (den del glæder jeg mig ikke så meget til!), derefter et par timer i bilen, og så er vi ellers i winter wonderland.

Som jeg før har fortalt, så har min familie en hytte i Norge, mere præcist Vrådal, og her tilbragte vi for første gang julen oppe sidste år. Det er også her billederne er fra. Og hvorfor ikke holde fast i gode nye traditioner? Min far og mor venter os deroppe, når vi kommer, hvor de har varmet hytten godt op og gjort parat til den traditionelle julefrokost. Vi fælder et træ på vores grund, og derfor kan det godt være lidt ukurant, da det ikke ligefrem er blevet dyrket til at skulle være juletræ, men det har nu også sin charme.

Min kæreste bliver i første omgang hjemme og fejrer jul med sin familie, men kommer imellem jul og nytår op til os for at fejre nytårsaften i hytten. Der er den mest fantastiske udsigt ned over søen og bjergskråningen på den anden side, og herfra kan men se fyrværkeri i flere niveauer: skicenteret der ligger ved søbredden, hyttefeltet halvvejs oppe og feltet helt oppe på toppen. Desuden også fra selve Vrådal by på vores egen side.

Jeg har gjort klar til flere spændende projekter hen over julen, både inde- og udeprojekter, som jeg selvfølgelig vil vise frem her på bloggen, og dem glæder jeg mig til.

Det lidt specielle ved i år er, at jeg ikke har nogen returbillet. For jeg har besluttet mig for at blive i Norge det meste af januar. Idéen spirrede allerede sidste år, hvor jeg gik en tur omkring søen og tænkte: hvor fantastisk kunne det ikke være, bare at blive heroppe og prøve at leve her for en stund? Med goood tid til… ALT. I år bød muligheden sig så for mig, og jeg satser på først at vende tilbage til februar. Jeg har en masse planer med at blive her, og det kommer jeg også til at fortælle meget mere om senere. Men nu skal der først jules og hygges 😛

<3 Hvad glæder I jer mest til i julen? <3

juleferie i Norge

Se også

Skriv en kommentar