Kreative idéer til have og altan – inspiration til indretning med kunst

af Marieduhn

Kreative idéer til have og altan - inspiration til indretning med kunst

Kreative idéer til have kan man ikke få for mange af! Dekorer dit uderum med kunst og skab hyggelige kroge og personlige oaser, der står i fuld flor hele året. Kunsten falmer ikke, men spiller godt sammen med naturens egne værker. Med flotte prints på aluminiumsplader kan du trygt lade dine værker hænge ude året rundt.

Inden jeg rigtig går igang med at fortælle, vil jeg takke Posterlounge for at sponsorere dette spændende samarbejde og indlæg. Kunst udendørs er ikke noget nyt for mig – mine forældre har dekoreret deres have i Skagen med nordjyske motiver på drivtømmer – men brugen af prints på aluminium giver virkelig uendeligt mange muligheder for smuk, prisvenligt og alsidig udsmykning af haven eller altanen. Hos Posterlounge har de et stort udvalg indenfor alle mulige stilarter – og alle kan printes, så de passer til din have.

Som forholdsvis ny haveejer er jeg stadig godt igang med opbygning af min have, og jeg har arbejdet en del med at inddele den i forskellige “zoner” med forskellige funktioner. Både for at få mest ud af den plads, vi har, men også fordi det gør haven mere spændende, at der er kroge at bevæge sig rundt i.

Læs også: Inspiration til taghave – haveplanlægning

Kreative idéer til have og altan - inspiration til indretning med kunst

Kreative idéer til have: Pottebed og strandfornemmelse

Den nyeste del er vores pottebed, som blev tilføjet i foråret. Her samler jeg mine potter med forskellige bærbuske og blomster, og det var netop her, jeg ønskede at dekorerer lidt ekstra.

Med kunst kan man understrege denne effekt af inddelinger i haven, ved at afgrænse, hænge i klynger eller bruge forskellige farveholdninger. Jeg faldt for de fine billeder til vores pottebed, fordi de mindede mig om stranden og klitterne omkring Skagen med de blå og gullige farver. Motiverne hedder Ocean Plains IV og Ocean levels I.

Da vores have er en taghave, går det ikke at plante direkte i jorden, da rødderne kan skade tagpappet. Derfor er potter eller plantekasser en god mulighed i stedet for. For at samle potterne og give en følelse af, at det er et rigtigt bed, valgte vi at samle det med de omkransende chausses sten og barkflis i bunden. Nederst har vi foret det med en dug.

Læs også: DIY Plantekasser i træ – til haven, terassen eller altanen

Kreative idéer til have og altan - inspiration til indretning med kunst

Caféområde og blå blade

Caféområdet (eller spiseområdet) er indrettet med et bord, jeg sidste sommer fandt på dba. Det var et fund for pengene, og det passer godt ind, når vi er en familie på to. Det er af teak, og jeg var ganske stolt, da jeg fandt det 😀 Her sidder jeg ofte og arbejder ved computeren, og så er det dejligt med lidt hygge omkring bordet.

Jeg har suppleret min buket med vilde vejsideblomster på bordet med det hyggelige plantebillede, der hedder Indigo Leaves II, som har de flotteste blå og turkise vandfarvede blade. Når sommeren er slut, tror jeg, jeg vil tage det med indendørs, for jeg er simpelthen blevet så glad for det.

Min vase er hjemmelavet, og jeg er så glad for den. Den er fra genbrug, dekoreret med neglelak – se her, hvordan den er lavet.

Indret også dine vådrum med aluminiumprints

Når man indretter vægge i sine vådrum, skal man være opmærksom på, at tingene kan holde til at blive fugtige. Og tager man lange bade, som mig, skal man være ekstra opmærksom 😉

Derfor er det oplagt at gå efter et materiale som netop aluminium, fremfor eksempelvis plakater, som kan krølle lidt op, når de bliver fugtige. Vi har lige fået en ny reol sat op på vores badeværelse, og her kommer min lille Indigo Leaves til at stå, når sommeren er ovre.

♥ Har du fået lyst til at indrette dig med kunst i haven, eller er du nysgerrig på at se flere flotte og prisvenlige motiver – så kig forbi Posterlounge’s hjemmeside og bliv inspireret ♥

Kreative idéer til have og altan - inspiration til indretning med kunst Kreative idéer til have og altan - inspiration til indretning med kunst

Se også

Skriv en kommentar