Sidste nedrivning i baghuset – vi skal igang med at bygge op

af Marieduhn

Sidste nedrivning i baghuset - vi skal igang med at bygge op

 

Sidste nedrivning i baghuset er nu endelig lagt bag os, og vi kan se fremad imod den spændende opbygningsfase. Det gamle værksted i Aalborg, som jeg overtog i starten af august, skal bygges om til et lifligt galleri med kunst og kunsthåndværk. Det er vores største renoveringsprojekt nogensinde, og nu vender det virkelig!

Det er noget af en milepæl, vi ramte, sidst min mand og jeg var i Aalborg for at arbejde videre med vores store renoveringsprojekt. Vi nåede nemlig punktet, hvor alt er tømt – helt tømt – og alle indre konstruktioner er fjernet. Foran os står nu den spændende opgave med at opbygge, forme og designe.

Som jeg tidligere har skrevet om – se indlægget her – har jeg fået en helt fantastisk mulighed: Et gammelt snedkerværksted, der (mildt sagt) trængte til noget af en gennemgribende renovering. Et job jeg med glæde kastede mig over, sammen med min mand og mine forældre.

Værkstedet ligger i en baggård centralt i Aalborg, og stedet er fuld af charme. Efter at have fungeret som snedkervirksomhed i næsten 100 år, var der mange finurlige fund at gøre sig. Det var fyldt til randen med sager af enhver slags, og den første periode gik simpelthen med at rydde op og sortere. Se min første video her, hvor jeg overtager stedet, og vi tager de første skridt i retning af at tømme værkstedet.

Bevaring af stedets charme og finurligheder

Selvom meget er kørt på genbrugspladsen – mit bud er omkring 22 fulde trailerlæs! – er meget også gemt og bevaret. Blandt andet det rå gulv fuld af malerpletter, nogle flotte bjælker med masser af patina, samt småsager som den gamle snedkermester efterlod sig.

Det er vigtigt for mig, at stedet bibeholder sin charme og atmosfære, og rummer den del af historien, der hedder, at Aalborg er en gammel arbejderby, fuld af selvstændige småhåndværkere, som dem, der har levet deres arbejdsliv indenfor disse mure. Blandt andet vidner en gammel buskøreplan fra 1936-37, som hang på en af dørene, om den allerførste snedkers tilstedeværelse – det er da fantastisk!

I min anden video om projektet (herunder), afslører jeg min designplan og hvilken retning, jeg ønsker at gå i stilmæssigt.

Vendepunktet og sidste nedrivning i baghuset

I min nyeste video når vi et helt afgørende punkt: alt inventar er taget stilling til eller smidt til genbrug og alle indre konstruktioner er pillet ned. Det er virkelig en god følelse at stå med, for først nu kan vi begynde at opbygge.

Der er dog liiige det men, at murværket ikke har det godt og skal tages hånd om, inden vi kan arbejde videre med dem. Og som de gør-det-selv mennesker, vi ønsker at være, ja, så gør vi det hele selv. Lad mig bare sige, at jeg har den allerstørste respekt for murerfaget, efter selv at have prøvet bare en flig af, hvad dette rummer.

Alt dette kan du se mere af i min tredje video fra projektet herunder.

Så hvad bringer fremtiden?

Som jeg har løftet sløret for, så står vi nu overfor den virkelig sjove del. Der skal males, bygges piedestaler til kunstværkerne, laves inventar af nogle af de sager, vi har gemt (blandt andet den gamle høvlbænk). Det bliver spændende at se min drøm skridt for skridt komme til live, og se om min designplan – og ikke mindst min tidsplan kommer til at holde. Kryds fingre for mig 😉

Vil du følge med i projektet på nær hånd, så gå ind og følg mig på min YouTube kanal her, hvor jeg lægger videoerne ind, lige så snart jeg får dem lavet færdige (hvilket jeg gør, så hurtigt jeg kan). Sideløbende laver jeg aftaler med spændende kunstnere og kunsthåndværkere, som skal fylde galleriet med dejlige værker, liv og inspiration. Her er en liste over de dejlige kunstnere, jeg allerede har lavet aftaler med:

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Sidste nedrivning i baghuset - vi skal igang med at bygge opSidste nedrivning i baghuset - vi skal igang med at bygge op Sidste nedrivning i baghuset - vi skal igang med at bygge op

Se også

Skriv en kommentar