Renoveringsprojekt – et gammelt baghus med stort potentiale

af Marieduhn

Renoveringsprojekt - et gammelt baghus med stort potentiale

 

Jeg har kastet mig ud i et kæmpe renoveringsprojekt! Et forsømt baghus på kanten af Aalborg Centrum skal have nyt liv og bringes tilbage til sin storhedstid. Følg med på rejsen fra trist og støvet værksted til et flot og velfungerende butikslokale. Et stykke historie med stort potentiale, der skal bevares og gives sin charme tilbage. Mit største gør-det-selv renoveringsprojekt.

Jeg har en stor nyhed at dele – jeg har nemlig fået et helt fantastisk sted! Et gammelt charmerende baghus, der i over 70 år har fungeret som snedkerværksted, skal jeg nu kaste mig over og sætte i stand. Jeg glæder mig sådan, og vi er faktisk allerede gået i gang 😀

Det gamle baghus – en familievirksomhed

Baghuset hører til en gammel familieejendom med ti lejligheder på kanten af Aalborg centrum, som har været i min families eje siden begyndelsen af 30’erne. Jeg er glad for og stolt over at få denne spændende mulighed for at sætte mit eget præg på en familievirksomhed, som forhåbentlig skal vare ved i mange generationer fremover.

Men bygningen trænger virkelig til en kærlig hånd! Murene smuldrer, indre konstruktioner skal pilles ned, der skal ny trappe, døre og vinduer i… Og meget mere! Men det er jo netop det spændende 😉

Vi har overtaget værkstedet med stort set alt indhold, og de første dage gik med, at vi ryddede ud i skidt, der var omkring de 70 år gammelt. Det var en stor opgave, som min mand og mine forældre hjalp godt til med. Det er disse dage, jeg har filmet og sat sammen til en hyggelig video (se den herunder). På min YouTube kanal (se den her) kommer der mange flere videoer, der handler om hele processen. Det kommer til at blive mit største gør-det-selv projekt nogensinde!

Målet med det store renoveringsprojekt

Jeg vil renovere bygningen med den største respekt for det oprindelige udtryk og stedets historie, med masser af oprindelige detaljer og den rå og industielle baggårdscharme. Jeg vil lave så meget, som jeg overhovedet kan selv. I sidste ende er det min drøm at lave et flot moderne galleri, med kunst og kunsthåndværk for alle.

Jeg håber, I har lyst til at tage et kig på videoen, og følg gerne med på min YouTube kanal – det støtter projektet ♥

 

 

Kunstnere og kunsthåndværkere

Det kommer nok ikke som et chock, for jer, der følger med har på siden, at jeg elsker den slags! Kunst og kunsthåndværk bringer bare lidt ekstra liv og glæde ind i hverdagen, og vi har så mange dygtige håndværkere rundt om i landet. Jeg ønsker virkelig at skabe et sted, hvor alt dette kan mødes, og hvor alle kan være med og få en god oplevelse. Samtidig med at lidt rå Aalborg historie bliver genoplivet.

Jeg har allerede lavet aftaler med en håndfuld kunstnere, som jeg selv holder enormt meget af – både personligt og håndværksmæssigt. Jeg har tidligere interviewet to af inspirerende mennesker her til bloggen, tjek kunstmaler Anita Nielsen ud her og tekstilhåndværker Karina Overmark ud her, og læs om deres historie og tanker bag håndværket. Klip af deres sager, indgår kort i videoen, og jeg lister dem også her, så I kan tjekke dem alle ud. De skal være en fast del af galleriet, når det åbner. 

Brænder du selv for kunst, kunsthåndværk og design, så kontakt mig endelig på en af mine kanaler – jeg holder altid af gode input fra jer, og vil elsker at blive inspireret 🙂

 

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

 

Før-billeder

Som I kan se, var der nok at gå i gang med i det store renoveringsprojekt. Se i videoen, hvordan arbejdet skred frem de første fire dage – en TOTAL oprydning.

Renoveringsprojekt - et gammelt baghus med stort potentiale Renoveringsprojekt - et gammelt baghus med stort potentiale Renoveringsprojekt - et gammelt baghus med stort potentiale

Se også

Skriv en kommentar