Hjemmelavede ispinde med frugter uden laktose – den perfekte picnic idé

af Marieduhn

Hjemmelavede ispinde med frugter uden laktose - den perfekte picnic idé

Hjemmelavede ispinde med frugter er perfekte til varme sommerdage i haven. Lav dem lactosefrie på en base af juice og gør dem smukke og indbydende med forskellige friske frugter og bær. Overrask familien eller tag børnene med i køkkenet. Her får en en nem opskrift på en smuk og forfriskende is uden laktose – en dejlig picnic idé.

I dette indlæg har jeg den glæde at samarbejde med Rynkeby, som laver de lækre juicer, jeg har brugt, med forskellige spændende sammensætninger af frugt. Serien Selection+ er beriget med vitaminer, og indeholder dermed mange gode ting.

Jeg har tidligere lavet samarbejder med Rynkeby, for der er så mange sjove og kreative muligheder med produkter fra deres univers. Se dette indlæg, hvor jeg har lavet en dejlig opskrift på cheesecake med mangosmoothie, eller dette indlæg hvor jeg giver gode tips til vandreture i Gribskov med deres to-go serie Tørst.

Jeg har i mange år ikke spist is, da jeg reagerer skidt på laktose. Jeg tror faktisk, det er ved at være tre år siden, jeg sidst har spist is….!! Men i år skal det være slut!

Denne opskrift på hjemmelavede ispinde, som er baseret på juice, er perfekt til de varme sommerdage eller til en picnic tur. Samtidig forenes hygge og kreativitet i nogle små dejlige mundfulde. Du kan lege med forskellige udtryk og smagsvarianter og overraske familien med lækkerierne, eller lad børnene lave deres egen version med de frugter og bær, de kunne tænke sig.

God fornøjelse 🙂

Prøv også: Hjemmelavet kryddersalt med rosenblade – opskrift på salt med hybenrose

Hjemmelavede ispinde med frugter uden laktose - den perfekte picnic idé

Hjemmelavede ispinde med frugter

Du skal bruge:
Sådan gør:
  • Skær frugten i mundrette bidder og placer den i isformen.
  • Fyld på med juice, og sæt i fryser.
  • Når ispindene skal spises, kan det være en fordel at sætte den nederste del af formen i blød i varmt vand i nogle sekunder. Dette gør det nemmere at tage isen ud af formen.
  • Du kan også blende frugt og mikse det med juicerne.

De fem varianter

Æblemost

Jeg har kombineret æblejuicen med kiwi sådan: først har jeg blendet en kiwi til en jævn masse, og derpå fyldt den i to af mine ispindeforme. Dem har jeg toppet op med juice, og til sidst lagt to skiver kiwi uden skræl i “toppen” af ispinden.

Mild juice

Mild juice har jeg pyntet med nye danske jordbær og friske blåbær.

Appelsinjuice

Appelsin og lime dekorerer den syrlige Selection+ juice og giver det et dejligt ekstra pift.

Den røde variant

Granatæble og hindbær ser skønne ud sammen i den røde ispind. Disse ingredienser indgår også i juicen og supplerer dermed med både smag og farve.

Tropisk juice

I den tropiske is har jeg blandet rigeligt med passionsfrugt med en god moden mango.

Tips til dine ispinde

Ispindene er smukke med de store stykker frugt som pynt, men disse kan også gøre dem sværere at spise. Du kan med fordel blende en del af frugten, du vil supplere op med. Jeg har hovedsageligt brugt “bløde” frugter og bær, da hårde frugter som eksempelvis æble godt kan blive endnu hårdere, når de er frosne.

Vil du gøre dine is mere cremede, kan du tilsætte lidt fløde (evt. laktosefri fløde). Denne isvariant vil jeg prøve næste gang 😉

Ispindene kan også laves tofarvede: Fyld først isformene halvt med en type juice, og lad dette fryse. Derefter fylder du dem med en anden variant – et voilá.

Ispinde i en fart

Det er fantastisk simpelt at lave de lækre ispinde, og samtidig spreder de glæde og hygge i sommertiden. Vil du gøre det endnu mere simpelt for dig selv, så brug frosne bær direkte fra posen. Nemmere bliver det vist ikke med en god gang familiehygge i haven ♥

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med @byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Hjemmelavede ispinde med frugter uden laktose - den perfekte picnic idéHjemmelavede ispinde med frugter uden laktose - den perfekte picnic idé

Se også

Skriv en kommentar