Tørrede æbleringe i ovn – opskrift på sprøde æblechips

af Marieduhn

Tørrede æbleringe i ovn - opskrift på sprøde æblechips

 

Tørrede æbleringe er lækker som en sund snack, når det skal hygges eller til at tage med på farten. Desuden kommer hele huset til at dufte, mens du tørrer dem i ovnen. Her får du en god og nem opskrift på dejlige æblechips.

Æblesæsonen er over os, og er det ikke dejligt? Der er intet som danske æbler i efteråret, og lige nu er der mange forskellige sorter i butikkerne. Vi tager ofte på udflugt til en æblegård og plukker selv ved denne årstid – se fx indlægget her om vores besøg på Kildebrønde æbleplantage – og det er altid så spændende at gå på opdagelse i alle de forskellige smagfulde sorter.

Nogle gange er vi også heldige at støde på et vildt æbletræ på en af vores gåture, og så plukker vi gerne lidt til at tage med hjem. Der kan ofte være orm i de vilde æbler, men jeg bruger dem til marmelade, kompot eller æblegrød, og så gør det jo ikke spor, når man nemt lige kan skære det væk.

Prøv også: Hjemmelavede grønkålschips – sprøde og sunde snacks

Gode opskrifter med æbler

Der er så mange skønne ting ud over tørrede æbleringe, man kan bruge æbler til, og jeg har nogle favorit opskrifter, jeg vender tilbage til hvert år. Det er den gammeldags æblegrød, som bare minder mig om barndom og mors køkken, og så er det den lækre syltetøj, hvor jeg har kombineret æblesmagen med havtorn.

Har du prøvet opskriften på tørrede æbleringe?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med @byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Tørrede æbleringe i ovn - opskrift på sprøde æblechips Tørrede æbleringe i ovn - opskrift på sprøde æblechips

Skriv en kommentar