En stor beslutning – Afrika forude

af Marieduhn

Afrika rejse Marokko

Afrika rejse. Det her kommer nok som lidt af et chok for nogle, men ja, jeg fylder 30 i √•r ūüėČ Ikke fordi det er nogen alder, men en rund f√łdselsdag markerer vel altid… noget! Da jeg fyldte 20, boede jeg i Gr√¶kenland, en fantastisk tid at t√¶nke tilbage p√• og med oplevelser i bagagen, jeg aldrig glemmer. Derfor besluttede jeg mig for, at 2017 samtidig med at v√¶re √•ret for min n√¶ste runde f√łdselsdag, skulle v√¶re lige s√• ekstraordin√¶r.

Jeg t√¶nker, at s√•danne mark√łrer som runde f√łdselsdage egentlig er en meget positiv ting. Man kan g√łre status for det √•rti, der er g√•et, og s√¶tte sig nye friske m√•l for det kommende. Et af mine m√•l er at bryde med “hamsterhjulet”, som jeg blev viklet ind i engang igennem 20’erne, og tr√¶ffe nogle valg, der er helt igennem mine egne og for mig selv. √Öret startede med nyt job; jeg lovede mig selv at 2017 skulle v√¶re et rejse√•r, og har allerede v√¶ret i Gr√¶kenland og Budapest; og s√• har jeg lige f√•et udgivet en artikel i Hendes Verden. Det i sig selv er ting, jeg er rigtig glad for og stolt af.

Men nu tilbage til den der f√łdselsdag… ja, s√• har jeg v√¶ret p√• loftet og fundet den helt store rejsekuffert frem igen. For i begyndelsen af april – faktisk om pr√¶cis en uge – rejser jeg til Marokko i 5 uger, hvor jeg skal bo¬†med lokale oppe i Atlasbjergene. Jeg skal leve sammen med berberfolket og opleve deres kultur indefra. V√¶re med i k√łkkenet og i marken og opleve kvinderne i kooperativerne, der laver de popul√¶re berbert√¶pper. Det bliver en fantastisk oplevelse og en dr√łm, jeg l√¶nge har p√łnset p√•. Afrika! Jeg vil naturligvis tage en masse billeder og blogge dernede fra, n√•r der er forbindelse X) Men frem for alt vil jeg v√¶re med mig selv og opleve en helt anderledes og smuk verden. Det er s√• ogs√• her i disse bjerge, at jeg p√• magisk vis g√•r fra den ene aldersboks til den n√¶ste.

Den kommende uge kommer (ud over arbejde) til at g√• med den sidste klarg√łring til rejsen, for der er meget, jeg gerne vil have forberedt, s√• jeg bare kan koncentrere mig om at nyde og tage ind, n√•r jeg kommer til Marokko. Fx er der vaccinationer, og der var flere af dem, end jeg lige havde regnet med. Stivkrampe og difteri, hepatitis a og b over to omgange – jeg er blevet helt h√•rd til det der! T√łj har jeg ogs√• t√¶nkt en del p√•. B√•de fordi jeg er kvinde ūüėČ og fordi, jeg vil kunne beg√• mig blandt de lokale uden at skille mig for meget ud. Jeg har ogs√• t√¶nkt over litteratur, og Karen Blixens Min Afrikanske Farm er allerede l√•nt til lejligheden. F√łler mig lidt Karen Blixen-agten ūüėõ

Som sagt vil jeg tage en masse billeder af det, jeg g√•r og laver og alt det, jeg oplever, og jeg vil beskrive det s√• godt, jeg kan. Jeg har S√Ö mange planer… F√łlg med mig p√• min rejse herinde og smid gerne en kommentar om dine tanker – vi kan alle inspirere hinanden.

<3 With love from Soon-in-Afrika <3

Se også

Skriv en kommentar