En stor beslutning – Afrika forude

af Marieduhn

Afrika rejse Marokko

Afrika rejse. Det her kommer nok som lidt af et chok for nogle, men ja, jeg fylder 30 i år 😉 Ikke fordi det er nogen alder, men en rund fødselsdag markerer vel altid… noget! Da jeg fyldte 20, boede jeg i Grækenland, en fantastisk tid at tænke tilbage på og med oplevelser i bagagen, jeg aldrig glemmer. Derfor besluttede jeg mig for, at 2017 samtidig med at være året for min næste runde fødselsdag, skulle være lige så ekstraordinær.

Jeg tænker, at sådanne markører som runde fødselsdage egentlig er en meget positiv ting. Man kan gøre status for det årti, der er gået, og sætte sig nye friske mål for det kommende. Et af mine mål er at bryde med “hamsterhjulet”, som jeg blev viklet ind i engang igennem 20’erne, og træffe nogle valg, der er helt igennem mine egne og for mig selv. Året startede med nyt job; jeg lovede mig selv at 2017 skulle være et rejseår, og har allerede været i Grækenland og Budapest; og så har jeg lige fået udgivet en artikel i Hendes Verden. Det i sig selv er ting, jeg er rigtig glad for og stolt af.

Men nu tilbage til den der fødselsdag… ja, så har jeg været på loftet og fundet den helt store rejsekuffert frem igen. For i begyndelsen af april – faktisk om præcis en uge – rejser jeg til Marokko i 5 uger, hvor jeg skal bo med lokale oppe i Atlasbjergene. Jeg skal leve sammen med berberfolket og opleve deres kultur indefra. Være med i køkkenet og i marken og opleve kvinderne i kooperativerne, der laver de populære berbertæpper. Det bliver en fantastisk oplevelse og en drøm, jeg længe har pønset på. Afrika! Jeg vil naturligvis tage en masse billeder og blogge dernede fra, når der er forbindelse X) Men frem for alt vil jeg være med mig selv og opleve en helt anderledes og smuk verden. Det er så også her i disse bjerge, at jeg på magisk vis går fra den ene aldersboks til den næste.

Den kommende uge kommer (ud over arbejde) til at gå med den sidste klargøring til rejsen, for der er meget, jeg gerne vil have forberedt, så jeg bare kan koncentrere mig om at nyde og tage ind, når jeg kommer til Marokko. Fx er der vaccinationer, og der var flere af dem, end jeg lige havde regnet med. Stivkrampe og difteri, hepatitis a og b over to omgange – jeg er blevet helt hård til det der! Tøj har jeg også tænkt en del på. Både fordi jeg er kvinde 😉 og fordi, jeg vil kunne begå mig blandt de lokale uden at skille mig for meget ud. Jeg har også tænkt over litteratur, og Karen Blixens Min Afrikanske Farm er allerede lånt til lejligheden. Føler mig lidt Karen Blixen-agten 😛

Som sagt vil jeg tage en masse billeder af det, jeg går og laver og alt det, jeg oplever, og jeg vil beskrive det så godt, jeg kan. Jeg har SÅ mange planer… Følg med mig på min rejse herinde og smid gerne en kommentar om dine tanker – vi kan alle inspirere hinanden.

<3 With love from Soon-in-Afrika <3

Se også

Skriv en kommentar