Bryllupsrejse: Chicago, San Francisco og alt det midt imellem

af Marieduhn

Bryllupsrejse: Chicago, San Fransisco og alt det midt imellem

Vi har i efterhånden noget tid gået og planlagt vores store efterårsrejse til USA i tre uger. Omkring samme tid sidste år, var vi på det mest fantastiske roadtrip i det vestlige USA – se hele ruten her – og vi var så vilde med landet, menneskene og naturen, at vi bare måtte opleve mere. Vi bestilte faktisk turen som det første, da vi var kommet hjem sidste år, og da vi blev gift den 1. september, kunne det jo passende gøre det ud for vores bryllupsrejse 🙂

Når man rejser kan det føles som om, man kun lige får kradset i overfladen på et område. Sådan en følelse havde vi det efter vores sidste USA rejse, hvor vi flere gange havde måtte se i øjnene, at der simpelthen ikke var timer nok i vores døgn til at få alt med. Derfor krydser vores rejse denne gang igennem nogle af de samme områder, bl.a. i Arizona, fordi vi simpelthen ikke blev færdig med at opleve det sidste år.

Det var især de store nationalparker, der fascinerede os sidst, da naturen her er så fremmedartet i forhold til noget, vi kender fra Europa. Derfor lægger vi denne gang mere vægt på netop naturen og vandring i nationalparkerne.

Der er bare noget over USA, som tiltaler os enormt, en bestemt fornemmelse af at være velkommen og blive budt ind med åbne arme. Desuden er USA et fantastisk land til rundrejse, fordi det er så let at komme omkring: ingen grænser, let forståelige, god kørestil og gode veje og enormt hjælpsomme mennesker.

Nedenfor har jeg indtegnet vores rute, så det er let at følge med. Jeg har beskrevet vores stop, og hvor mange overnatninger, vi tager de forskellige steder. Hvis du vil se det på Googlemaps, er her et link. Hvis du vil følge mere direkte med i vores oplevelser, kan du gøre det gennem Instagram her. Skriv gerne, hvis du har spørgsmål til vores rute 🙂

Læs også: Monument Valley – et sandt western eventyr

Ankomst: Chicago – 3 overnatninger

Vi ankommer med direkte fly fra København til Chicago i staten Illinois, hvor vi bruger de første dage på at se bl.a. Navi Pier, skylinen, Lincoln Park og Chicago Cubs i en baseballkamp. Vi skal desuden smage deres hotdogs og pizzaer, som byen er kendt for.

A: Denver – 2 overnatninger

Vi flyver fra Chicago til Denver i Colorado, hvorfra vores roadtrip virkelig starter. Vi bruger en dag på at se byen, der ligger for foden af smukke Rocky Mountain, hvorefter vi lejer bil og kører mod syd.

B: Durango – 3 overnatninger

Jeg har en veninde, der bor i westernbyen Durango, og da det tilfældigvis ligger på vores rute, skal vi bo hos dem i disse dage, hvilket jeg glæder mig meget til. Her skal vi køre med et gammelt tog til minebyen Silverton, og besøge indianerbyen Mesa Verde.

C: Petrified Forest (Holbrook) – 1 overnatning

Petrified Forest er, som navnet henviser til, en forstenet skov. Et stort områder, hvor forsteninger af træstæmmer er kommet til syne, efter i årtusinder at have ligget gemt i jordlagene.

D: Sedona – 2 overnatninger

Vi hørte om Sedona på vores sidste rejse rundt i dette område, som efter sigende skulle være enormt smukt. Det er et område med røde sandstensformationer og skovklædte lunde, og er et meget brugt mountainbike- og vandreområde, og netop derfor lægger vi vores vej forbi – med vandreudstyret klar!

E: Las Vegas – 1 overnatning

Ruten falder sammen med en overnatning i Las Vegas – og tilfældigvis er det lørdag aften! Vi kender en god ølbar her med udsigt til Bellagio, der har det smukkeste springvand, som springer med jævne mellemrum i takt til forskellige musiknumre. Her skal vi nyde aftenen og stemningen i den meget specielle ørkenby.

F:  Death Valley (Olancha) – 1 overnatning

Death Valley er et vidtstrakt ørkenområde i det østlige Californien. Det omkringliggende terrin danner en form for en gryde, hvori man kan opnå de højeste temperaturer på kontinentet – på denne årstid omkring de 40. Derfor overnatter vi ikke i selve ørkenen, men bruger en hel dag på at køre igennem. Her skal vi bl.a. se Badwater Lake.

G: Sequoia National Park – 3 overnatninger

Sequoia var et af de steder, vi simpelthen ikke nåede, sidst vi var på rundtur. Den stod derfor meget højt på ønskelisten for i år. Stedet er kendt for sine gigantiske sequoiatræer, der er verdens bredeste træsort. Iblandt disse skal vi vandre og nyde naturen, og vi bruger desuden en dag på at vandre i Kings Canyon, som er USA’s dybeste kløft.

H: Yosemite – 3 overnatninger

Yosemite er en af verdens mest besøgte nationalparker, der især er kendt for sine fantastiske bjerge og for et rigt dyreliv. Vi har hørt, at det er vigtigt her at pakke sin mad ned i lufttætte poser, da bjørne ellers kan få færten af den. Da der allerede på nuværende tidspunkt har hærget store skovbrænde, og området har været spærret helt af, har vi dog sikret os med en alternativ rute ude ved kysten – det er altid godt at være forberedt.

I: San Francisco – 2 overnatninger

Vi afslutter vores rejse i San Francisco, hvor vi har en hel dag til at nyde byen. Da vi også besøgte byen sidste år, og så mange af de mest oplagte turistmål, skal i år i højere grad handle om at slappe lidt af med en god krabbesandwich på havnen og måske en cykeltur over Golden Gate Bridge. Hvis vejret er med os, skal vi se solnedgang fra modsatte bred med udsigt ind over byen.

Læs også: San Francisco – med blomster i håret – oplevelser og anbefalinger

Bryllupsrejse: Chicago, San Fransisco og alt det midt imellem

Når vi rejser på denne måde, har vi alting forberedt hjemmefra. Ikke nødvendigvis alt, hvad vi skal se og opleve på vores forskellige stop, men alle overnatninger, billeje, indenrigsfly, entréer til de sights, der er et must for os, billetter til sportskampe og lignende. Det er et stort arbejde at planlægge, men ved at gøre det hjemmefra, behøver vi ikke fokusere på andet end at nyde oplevelserne, mens vi er afsted. Desuden er der mange penge at spare på især hoteller, hvis man er ude i god tid.

Vi har vores egen gps med hjemmefra, da det ofte er meget dyrt at leje gps i USA. Det koster gerne mellem 50-100kr om dagen, så hvis man kører rundt i et par uger, er det et udmærket tilskud til en ny. Vær opmærksom på, at den skal have adgang til oversøiske kort.

Hvis du selv har fået lyst til at opleve USA, kan du kigge lidt omkring i mine tidligere rejsebeskrivelser – se en oversigt over dem alle her.

God rejselyst – THE JOURNEY IS ON

Bryllupsrejse: Chicago, San Fransisco og alt det midt imellem

Se også

Skriv en kommentar