DIY børnemøbler – opgrader gamle børnemøbler med selvklæbende plakater

af Marieduhn

DIY børnemøbler - opgrader gamle børnemøbler med selvklæbende plakater

DIY børnemøbler med masser af fantasi! Skab smukke børnemøbler, der er både unikke og spreder glæde i ethvert børneværelse. Med selvklæbende plakater kan du nemt forvandle dit børneværelse til et eventyr af farver og spændende figurer. Køb møblerne brugt (der er så mange flotte at finde!) og opdater dem selv. Med simple midler, kan du få de flotteste resultater. Her får du min guide – og videoguide – til opgradering af børnemøbler.

Inden vi for alvor kaster os over projektet, vil jeg takke Posterlounge for at sponsorere dette samarbejde. Vi har tidligere lavet spændende kreative samarbejder (her og her), og jeg er meget glad for deres verden af produkter. Posterlounge er en webshop, der laver prisvenlige plakater og vægkunst, og der er uendeligt meget at vælge imellem. De gør sig også i anderledes og sjove materialer, som virkelig sætter fantasien igang hos mig – og det er netop et af disse materialer, jeg arbejder med her.

Det er min lille nevø, der skal forkæles med sættet her, som nok ender med at blive en julegave. Han bor med sine forældre i Klitmøller, og jeg har, som I kan se, været inspireret af det maritime og lavet hav-tema. Derfor faldt valget af design på blæksprutten, som efter min mening er smuk for både børn og voksne. De blå toner, jeg maler sættes i, skal underbygge stemningen af hav sammen med det farvespil, der allerede er i plakaten.

Jeg elsker at arbejde med børnemøbler – for det første er de mindre og dermed kan projekterne være nemmere at overskue, og for det andet gælder der bare andre regler, når det er til børneværelset. Med børnemøbler må fantasien gerne få frit spil både på farvefronten og med eventyrlige motiver, og det er altså bare sjovt!

Børnesættet har jeg fundet brugt på DBA, og lad mig bare sige – der er virkelig meget flot at vælge imellem, og meget af det i enormt fin stand. Sættet er i massivt træ, oprindeligt fra Trævarernes Lagerfabrik, som jeg købte for 375 kr. Det var lidt i den dyre ende, men jeg er vild med de runde former, og skamlerne er så solide, at voksne også kan bruge dem.

Prøv også: Mal selv plakater med vandfarve – indret dit hjem med hjemmelavet kunst

DIY børnemøbler - opgrader gamle børnemøbler med selvklæbende plakaterDIY børnemøbler - opgrader gamle børnemøbler med selvklæbende plakater

DIY børnemøbler – guide til opgradering

Den plakat, jeg har brugt, hedder Underwater Dream IV og er fra designduoen SpaceFrogDesign. Jeg har brugt den i størrelserne 13×13 og 30×30 til stolene. Til bordet har jeg brugt 50×50. Se også min hyggelige videoguide herover 🙂

Du skal bruge

  • De børnemøbler, du vil opdatere
  • maling (denne hedder Blue Fantasy, 6343 fra Sadolin)
  • sandpapir
  • pensel
  • selvklæbende plakater

Sådan gør du

  1. Hvis dine møbler er lakerede eller malede i forvejen, skal de overflader, du vil male, slibes med sandpapir, indtil de er en anelse ru i overfladen. Tør støvet af med en fugtig klud.
  2. Mal møblerne i den ønskede farve, mine skulle have to omgange. Dæk af med malertape, hvis der er dele af møblet, der ikke skal have maling. Lad det tørre godt igennem.
  3. Klip motivet ud, så det bliver afrundet i kanterne.
  4. Fjern bagsiden af plakaten og sæt det fast, hvor du ønsker.
Børnemøblerdiy
IMG_4051
IMG_4041
IMG_4054

Flere muligheder med selvklæbende plakater

Hvis du er blevet nysgerrig på projektet og selv har lyst til at afprøve de selvklæbende plakater, så tjek Posterlounge’s store univers ud for inspiration. Alle motiver kan bestilles som selvklæbende plakater og fåes i mange forskellige størrelser.

Med selvklæbende plakater kan du nemt selv bestemme, om du vil lave et prinsesseværelse, et råt teenagerum eller en Harrypotter-hule. Muligheder er nærmest uendelige…

Der er også gode muligheder for mindre scala dekorationsprojekter. Hvad med fx at dekorere et glas til stearinlys eller bunden af en serveringsbakke? Til dette ville jeg vælge nogle af de mere abstrakte motiver, der er at finde med fokus på farver og former.

De øvrige plakater, der er med i mine billeder, er de hyggelige mal selv plakater, Jellyfish Dance og Sea Animals. Billedet i baggrunden er print på aluminium og hedder Whale.

Har du prøvet guiden DIY børnemøbler?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY børnemøbler - opgrader gamle børnemøbler med selvklæbende plakaterDIY børnemøbler - opgrader gamle børnemøbler med selvklæbende plakater DIY børnemøbler - opgrader gamle børnemøbler med selvklæbende plakater DIY børnemøbler - opgrader gamle børnemøbler med selvklæbende plakaterDIY børnemøbler - opgrader gamle børnemøbler med selvklæbende plakater

Se også

Skriv en kommentar