Hjemmelavet blåbærsyltetøj – simpel opskrift på en mild marmelade

af Marieduhn

Hjemmelavet blåbærsyltetøj - simpel opskrift på en mild marmelade

 

Hjemmelavet blåbærsyltetøj er dejligt mildt og lækkert til mange former for desserter, til ost, eller hvad med at lave en stor portion og bruge glassene til hyggelige værtindegaver? Blåbær er i sæson lige nu, så kender du nogle gode plukkesteder – eller har du mod på en udfordring – så er det nu! Denne opskrift fungerer også fint til frosne bær. Her får du en simpel opskrift på hjemmelavet blåbærsyltetøj.

Blåbær er et superdejligt bær. Det er sundt, og det er nemt at samle. Vores nordiske vilde blåbær er mindre end dem, vi køber i supermarkedet, men smager dejligt milde og er fulde af gode vitaminer. Blåbær vokser gerne i surbundsjord som små, lidt tjavsede buske. Skal du på sanketur efter blåbær, vil jeg klart anbefale, at du investerer i en bærplukker som denne, en renser og en spand hertil. Det gør virkelig livet som bærsamler lettere, og man kan nemt få samlet reelle og flotte portioner.

Ud over at bruge blåbær til syltetøj, fryser jeg også nogle poser med løse bær ned. Jeg spiser dem til min morgenmad, til grød eller til desserter resten af året. Vær opmærksom på, at bærrene ikke er for våde, når du fryser dem ned, da de i så fald vil hænge sammen i en stor klump.

Prøv også: Hjemmelavet hindbærsyltetøj eller Syltetøj med æble og havtorn

Hjemmelavet blåbærsyltetøj - simpel opskrift på en mild marmelade

 

Andre blå eller mørke bær

Når du er ude at samle blåbær, vil du med stor sandsynlighed også støde på andre blå eller sorte bær. Blåbær vokser ofte side og side med både mosebøller og revling. Mosebøller er blå, men ofte mere kødfulde end blåbærret. Busken er mere lysegrøn og vokser sig ofte større og mere imponerende. Revling er sort eller blåsort, lidt mindre i størrelse og fastere i kødet. Vokser på granlignende buske, der kryber langs jorden.

Begge disse typer er spiselige, så du kan fint plukke dem med også. Eller du kan adskille de tre typer og lave en syltetøj af hver, for virkelig at notere sig forskellen. Vores natur er så uendelig rig på nuancer lige nu.

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Hjemmelavet blåbærsyltetøj - simpel opskrift på en mild marmelade

Se også

Skriv en kommentar