Hjemmelavet hindbærsyltetøj af friske eller frosne bær – simpel opskrift

af Marieduhn

Hjemmelavet hindbærsyltetøj af vilde hindbær - simpel opskrift

 

Hjemmelavet hindbærsyltetøj er noget af det bedste! Det er lækkert til både ost, vafler, hindbærsnitter eller scones. Du kan også gemme nogle glas til julens æbleskiver eller hvad med at bruge dem til værtindegaver? Har du mulighed for at plukke vilde hindbær, er det en super hyggelig tilføjelse, men du kan også fint bruge frosne bær fra supermarkedet. Her er en simpel og god opskrift på hindbærsyltetøj.

Hindbærbuskene bugnende med flotte røde bær, da vi var i vores hytte i sensommeren, så vi kunne slet ikke stå for at plukke, hvad der endte med at blive ganske mange kilo hindbær. De vilde nordiske bær er ofte små i forhold til dem, vi køber i supermarkedet, men de smager fantastisk. Så er du så heldig at have et hindbærkrat i baghaven – eller ved du, hvor du kan finde et – så grib et par bøtter og snup dem, inden sæsonen er ovre.

Der er noget utroligt oprindeligt og super hyggeligt over at gå og plukke. Jeg kan glemme tid og sted, og helt tune ind på bare at gå og samle. Det er befriende at slå hovedet fra og lave noget, der i virkeligheden giver så god mening, som at lave sin egen mad selv helt fra bunden.

Et godt tip mod orm – for ja, det hænder, at der følger sådan nogle fyrer med – er at hælde vand over bærerne og lade dem stå et par timer. Gå lidt til og fra og se til dem – ormene finder som regel op til overfladen, og du kan fjerne dem.

Prøv også: Opskrift på tyttebærsyltetøj – smagfuldt tilbehør til efterårets retter

TIP!

Opbevar din hjemmelavet hindbærsyltetøj mørkt og køligt for max holdbarhed. Kan oftest holde vinteren over. Jeg gemmer altid glas fra husholdningen i foråret, så jeg har mange forskellige størrelser til efterårets syltesager – man ved aldrig, hvad man støder på på denne årstid 😉

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Hjemmelavet hindbærsyltetøj af vilde hindbær - simpel opskrift

Se også

Skriv en kommentar