Japanske fornemmelser

af Marieduhn

Der er kommet lidt japansk stemning ind i vores lejlighed, og jeg er allerede temmelig vild med de smukke spisepinde og tekopper (og har haft rig lejlighed til få drukket noget varmt te i de her våde dage – egentlig ret hyggeligt). Jeg har aldig selv været i Japan – eller sådan rigtigt i Asien for den sags skyld. Der var kun dengang, jeg var i Istanbul, hvor vi lige sneg os over grænsen til den asiatiske del af byen, men det tæller ligesom ikke helt rigtigt…

Det er derimod en god kammerat, der lige er kommet hjem, efter at have rejst alene rundt i Japan i 3 uger. Og han havde gaver med hjem – hvor heldig kan man være! Tekopper og spisepinde er jo også præcis det, man forbinder med Japan.

De fine tekopper er håndlavede og kommer fra et kvarter i Kyoto, der hedder Higashiyama. Det er et af de ældste og bedst bevarede kvarterer i byen, og her florerer de ældgamle håndværkstraditioner side om side, og især er området kendt for deres Kiyomizu-yaki keramik. Som nu står her i mit lille hjem og hygger.

   

Æsken, tekopperne var pakket ned i, er et lille eventyr i sig selv. Det viser produktionen af keramikken, hvor keramikerne på værkstedet bearbejder skåle, krukker, flasker, kopper, krus og kander. Der bliver blandet ler i en balje, drejet kande på en drejeskive og de store krukker bliver arbejdet op i hænderne og dekoreret. Det er sjovt at se, hvordan mændene er tegnet i kimonoer og med meget lidt hår på hovedet.

I vores hjem – som i så mange andre – er vi vilde med sushi, og så er det jo perfekt med to så smukke spisepinde. De er “kønnede”, så der er et sæt til manden og et til kvinden – forskellen er størrelserne, hvor mandens er størst.

Det er fantastisk at få sådan en unik gave, der er kommet hele den lange vej i min kammerats kuffert. Desuden synes jeg, det er hyggeligt at indrette sig med helt særlige ting som disse. Godt at der er mange efterårskolde tedage og sushiaftener foran os i den kommende tid 🙂

Se også

2 kommentarer

Tina 06/02/2018 - 13:53

Det er nogle enormt smukke kopper, sikke en dejlig gave at få!

Svar
Marieduhn 06/02/2018 - 16:24

Tusind tak Tina.
Jeg følte mig også meget heldig den dag <3

Svar

Skriv en kommentar