8 “must see” i Istanbul

af Marieduhn

Istanbul er en fantastisk by på grænsen mellem to kontinenter, og det mærker man tydeligt, når man besøger den. Det er en god blanding mellem europæisk storbykultur og eksotisk mellemøstlig mystik og charme. Jeg var der selv i vinterferien sidste år, og det var som at rejse ind i foråret. Jeg var der sammen med en gruppe kolleger, og det var mig, der arrangerede rejsen (man er vel ikke uddannet rejseleder for ingenting!). Jeg havde lagt en sindrig plan, hvor vi så en masse. Her er 8 af de mest spændende “must see”, jeg vil anbefale.

Must see i Istanbul rejseguide til Tyrkiet

1. Den Blå Moské er ikke til at komme udenom. Den ligger centralt i byen og troner. Den er smukt udsmykket indvendigt, og så længe man har håret dækket, er man som turist velkommen (selv med kamera). Mænd beder i det centrale rum, som kan ses på billedet, mens kvinderne beder i korridorerne på 1.sal. I den muslimske verden er denne adskillelse mellem kønnene meget vigtig.

Must see i Istanbul rejseguide til Tyrkiet

2. Hagia Sofia kirken har en helt unik historie. Den er ombygget over flere omgange og har fungeret både som kirke og moské. Af denne årsag ser man kristne og muslimske symboler side om side, og endda vikingeruner indridset af flabede vikinger, der i en periode fungerede som lejesoldater. En god påmindelse om, hvordan vi alle burde leve side om side med alle vores symboler og overbevisninger.

img_5072

3. Cisternerne ligger overfor Hagia Sofia kirken og er et roligt afbræk til myldret oppe på gaden. Det er gamle vandreservoir, som er åbnet op for besøgende. Her kan man på gangbroer gå en runde og nyde lysene, der spejler sig i vandet. Der er rester fra den romerske tid ved et medusahoved, som er genbrugt i en af søjlekonstruktionerne.

img_3202

4. Topkapi paladset var et af mine favoritsteder, og hvis du kommer her, må du absolut se haremmet. Overdådigt udsmykkede vægge, døre, spejle, ja alt for kongens mange mange konkubiner. For enden af paladsets have ligger en café med den lækreste udsigt over Bosporusstrædet, og det er værd at tage en velfortjent kaffepause eller en let frokost her.

Must see i Istanbul rejseguide til Tyrkiet

5. Gå en tur over Galatabroen. Her står de lokale mænd og fisker, samtidig med at de får sig en god sludder. Broen består af to etager, og på underetagen er der mange lækre barer og restauranter, og det er helt unik at sidde her midt i Bosporus og få sin frokost.

img_5068

6. Den Egyptiske Bazar er også et besøg værd. Her kan man købe alt, hvad der hører sig til en ægte mellemøstlig bazar. Krydderier, nødder, farverige lamper, glimtende smykker og frækt undertøj er bare nogle af de souvenirs, man kan få med sig hjem herfra.

img_5008

7. En sejltur på Bospurus og besøg på den asiatiske side er oplagt, når man nu befinder sig på grænsen mellem to kontinenter. Tag op på en af højene, som byen består af, og nyd udsigten. Her fornemmer man virkelig, at Istanbul er en metropol med sine mange skyskrabere.

Must see i Istanbul rejseguide til Tyrkiet

8. Drik en masse te og nyd livet. En vigtig ting at huske er at sætte sig på fortorvscaféerne rundt om i byen, bestille noget ægte tyrkisk te og nyde livet, der suser forbi. De er ofte supercharmerende indrettet og fuld af autentisk eventyrstemning… og selvom man er på storbyferie, må man jo godt slappe lidt af ind imellem 😉

img_5076

Se også

1 kommentar

Jens Sørensen 07/08/2017 - 17:04

Skønne billeder!

Svar

Skriv en kommentar