Reportage fra Selinevej – når bloggereffekten stikker af

af Marieduhn

Blomster Selinevej København

Det var egentlig tænkt som en romantisk weekendbegivenhed, da min kæreste og jeg i søndags begav os på tur mod en mystisk og paradisisk storblomstrende mark på Selinevej, Amager. Den tanke havde da faldet mig ind, at jeg måske ikke var den eneste, der havde læst indlægget herom fra en af landets førende bloggere, men hvad der dukkede frem efter at vi krydsede “bakken”, nærmest blæste mig omkuld… af grin!

Det lignede nærmere Nørreport ved rushhour end noget, man kan forbinde med romantik og afslappet søndag, et kaotisk mylder af mænd, kvinder og børn – alle dresset til lejligheden i deres bedste outfits og med hænderne fulde af de sidste paradisiske rester fra Selinevejs blomstermark. Jeg tror, der var flere end os, der følte sig en anelse fjollede, da vi bøjede os ned og klippede en lille forsømt valmue af og samtidig forsøgte at virke cool og “med på noderne”.

Det var oprindeligt Københavns Kommune selv, der d. 18. august opfordrede byens indbyggere til at besøge stedet og plukke en buket med sig hjem, men det var først, da den danske blogger og trendsætter Emily Salomon i sidste uge udgav en artikel om stedet, at det stak helt af. Hashtagget “selinevej” eksploderer på Instagram med udgivelsen af denne.

Blomster Selinevej København

Samtidig med at jeg febrilsk stod i menneskestrømmen og forsøgte at skrabe blomster ind til min egen buket blandt de forsagte totter, der var tilbage mellem de store nedtrampede stier, kunne jeg ikke lade være med at fyldes med forundring. Tænk hvilken effekt vores dygtige danske bloggere har og hvilke trends, de er drivkræften bag. Man må beundre denne magtdemonstration så langt fra magthavernes mure.

Og tilbage til min søndag eftermiddag, som så ikke blev helt som forventet. Alligevel gik vi derfra med et selvironisk smil på læben, en håndfuld billeder til Instagram og en buket, der stadig står flot herhjemme.

Blomster Selinevej København

Se også

Skriv en kommentar