Idéer til fastelavn – fastelavnsboller, pynt og slik

af Marieduhn

Idéer til fastelavn - fastelavnsboller, pynt og slik

Idéer til fastelavn

Fastelavn er lige om hjørnet, og med denne højtid kommer hyggelige og kreative sysler. Jeg griber altid enhver chance for at hygge lidt ekstra om vores hjem og om familien, og jeg synes, vores traditioner og højtider er sjove at holde i hævd. Derfor skal der bages fastelavnsboller, klippes og klistres til farverige fastelavnsris og laves sjove vingummier til rasledagen.

Fastelavn er ikke kun børnenes dag, men også en dejlig lejlighed for os andre til at lave hyggelige ting sammen, som fx at bage fastelavnsboller. Jeg har på min “to do” liste for i år at afprøve mindst én ny opskrift på fastelavnsboller, for at udfordre mig selv og se, om jeg kan få en nye favorit. Det er dog selvsagt, at klassikeren (den der er herunder) også skal bages, og heldigvis kan de fint fryses ned og gemmes.

Vi pynter også gerne en fin buket af forårsgrene, som fx pilegrene. De kan ofte holde sig længe – måske endda til påske, hvor de kan blive udsmykket med påskepynt i stedet – som disse påskeæg med fjer.

Herunder har jeg samlet tre hyggelige idéer til fastelavn: lækre fastelavnsboller med marcipanfyld, farverigt pynt lige til at printe ud og nemt at klippe med børn, og sjove vingummier, der er simple at lave på ren Ribena saft.

Læs også: DIY påskepynt til print

Fastelavnsboller med marcipanfyld

Fastelavnsboller er en klassiker, som vi elsker herhjemme på denne tid af året. Og de skal helst være hjemmebagte. Selvom Danmark er et lille land, er der et hav af forskellige meninger om, hvad den “rigtige” fastelavnsbolle er. Er den med flødeskum, chokolade eller syltetøj, og er dejen af butterdej eller mere rigtig bolledej.

Denne variant med marcipanfyld eller creme er den, jeg selv forbinder mest med fastelavn.

Få opskriften på fastelavnsboller her.

Idéer til fastelavn - fastelavnsboller, pynt og slik

Hjemmelavet vingummi til rasledagen

Frække og sjove vingummi – og så er de super simple at lave. Vi spiser selv ganske mange af de lækre vingummier, som er lavet på Ribena saft. Du kan folde et lille kræmmerhus af papir, til at give børnene med, når de synge “Boller op, boller ned” på mandag 🙂

Få opskriften på vingummi her.

Idéer til fastelavn - fastelavnsboller, pynt og slik

Fastelavnspynt til fastelavnsriset eller smukke forårsgrene

Glade og sjove farver og figurer pynter på næsten udsprungne forårsgrene. De kan også sidde på fastelavnsriset, hvis det skal medbringes på rasleturen. Sidste år havde jeg det hyggeligt projekt at designe fastelavnspynt sammen med en veninde, og det kom der disse søde prints ud af. De er lige til at printe ud (husk farver), klippe ud og montere på snore. Et superhyggeligt projekt, hvor familiens yngre medlemmer også kan være med 🙂

Find fastelavnspynten til print her.

Har du flere gode idéer til fastelavn? Så er du meget velkommen til at dele i kommentarfeltet herunder 🙂

Desuden har jeg samlet mere godt inspiration på min Pinteresttavle her.

      

Se også

Skriv en kommentar