Forlænget weekend i Budapest (Budasiden)

af Marieduhn

I marts måned i år var jeg så heldig at blive inviteret til Budapest i en forlænget weekend af min kæreste. Han arbejdede der i den periode, og i stedet for at tage hjem, kunne jeg jo ligeså godt komme ud til ham. Der var forår i luften, da jeg ankom, og da det var en firmabillet, havde jeg den luksus, at flyve på business class – og hvad der nu hører dertil 😛

Vi boede på Hotel Marriott, der ligger helt centralt med udsigt over Donau. Det var det smukkeste værelse med store panoramavinduer, og jeg brugte lang tid på bare at sidde med en god kop kaffe og kigge over på kongepaladset på brinken overfor.

Jeg kendte faktisk intet til byen før og havde ikke haft meget tid til at læse op på den. Jeg kan ellers godt lide at forberede mig på mine rejser, men denne var kommet lidt spontant og skulle klemmes ind imellem min vinterferie i Grækenland og mine 5 ugers orlog i Marokkos bjerge.

Somme tider er det at trække stikket og komme væk fra hverdagens trummerum bare lige, hvad man har brug for. Ingen praktiske gøremål at begrave sine tanker i. Jeg havde haft en ret hård vinter, og for første gang, mens jeg sad her i vindueskarmen, fik jeg virkelig tid og rum til at mærke efter og bearbejde alt det, jeg havde været igennem… Det var nogle enormt smukke solnedgange, vi havde her, og de små og store både tøffede roligt forbi os nede på floden. Hvad er bedre til at få tankerne på gled?

Budapest består af de to sider omkring Donau – Buda og Pest – der er vokset sammen med flere store broer. Vi brugte vores første dag på Budasiden. Vi spadserede over Løvebroen, som er en af de ting, man må se, når man er i Budapest, og videre op til Kongeslottet. Her gik vi omkring de store statuer, smukke udsigter og piblende blomsterbede med forårsblomster.

I baghaven var der en hyggelig café, hvor vi brugte god tid på at nyde en kop kaffe og observere de lokale, der kom her for at ryge og hænge ud.

   

Herfra er der kun 10 minutters gang til en smuk kirke, der med sit spraglede tag og sine buegange, er meget karakteristisk. De bruger den her type tage på større bygningsværker, og på den måde gør det byen meget levende og farverig.

Om aftenen spiste vi på Restaurant Kollázs, som virkelig kan anbefales. Den er en del af underetagen hos Four Seasons Gresham Palace, og de har det lækreste menukort. Det er i den øvre del af skalaen, hvad pris angår, men man får virkelig value for money. Det havde været en god og rolig dag, og den næste skulle vi ud og udforske en ny del af byen..

   

Se også

Skriv en kommentar