Chiliplanter – sådan udplanter du dine chiliplanter

af Marieduhn

Sådan udplanter du dine chiliplanter

Mine fine chiliplanter vokser sig større dag for dag, og det gør da bare én så glad at følge med i!! De står så fine i solskinnet i mit køkkenvinduet og rækker efter mere lys, sol og sommer – ja, hvem gør ikke det for tiden!?

Som jeg har nævnt og vist frem et par gange tidligere (se herunder), så er jeg godt igang med mit chiliplante-projekt herhjemme. Jeg har som mål at blive selvforsynende på flere områder, og jeg begynder mit lille have-eventyr med disse små chiliplanter. Det er egentlig min mor, der plejer at forsyne familien med chili, men i år er det mig, der gør det.

Det næste trin for chiliplane-projektet er, at plante chilierne fra bakken og over i nogle små bærer, så de får mere jord og plads af boltre sig på. Hvis du ikke var med i projektet fra start, men har lyst til at hoppe ombord, så se de to trin før. Jeg viser jeres planter frem på bloggen her, når vi kommer længere i processen, så send endelig billeder ind 🙂

Trin 1. Sådan tager du frø fra chilifrugten

Trin 2. Sådan sår du dine chilifrø

Udplantning til små spirekasser:

For de af jer som har fulgt med fra starten i projektet her med at plante, så er det ved at være tid til at planterne skal ud af bakken og op små “spirekasser”. Jeg har købt disse i Søstrene Grene. Nogle af dem er egentlig beregnet til at putte iskugler i – det er de runde -, mens de firkantede hedder “minispirekasser”, og er beregnet til sådan noget. Vand før du begynder at tage planterne op – jorden er da lettere at arbejde med.

  • Del forsigtigt de små planter med en gaffel og få gerne lidt jord med omkring rødderne. Undgå at knække dem. Se eksemplet på billederne herunder.
  • Læg gerne et lag jord i bunden af spirekassen, og placer planterne med god mellemrum, 1-3 pr kasse. Dæk rødderne godt med et lag jord.
  • Vand jorden godt igennem, og stil planterne et solrigt sted.

Pasning!

Planterne skal vandes hver 2. til 3. dag, så jorden altid er fugtig. Drej planter, eksempelvis efter vanding, således den modsatte side vender op imod solen. Dette er for at undgå, at planterne bliver skæve.

Sådan udplanter du dine chiliplanter Sådan udplanter du dine chiliplanter   

Ja, jeg må ærligt indrømme, at det er ved at være noget tid siden, jeg plantede mine små spire ud i minispirekasserne. Tiden er bare drønet af sted, så det først er nu, jeg får det her på bloggen. Men bedre sent end aldrig, og det varer såmænd ikke så længe, før de skal have endnu mere plads.

Selv jeg har mange planter stående for tiden – mange flere end på billederne her. Jeg vil gætte på, at jeg fik omkring 60 planter alt i alt, ud af bare den ene chilifrugt, jeg skar op og lagde i en bakke med jord. Det er da virkelig sjovt! Jeg har brugt dem som hyggelige gaver til familie og venner, og det er altså noget, der hitter 😉

<3 Held og lykke med projekterne <3

Se også: Dekorer med neglelak – og byd foråret velkommen

Sådan udplanter du dine chiliplanter

Se også

Skriv en kommentar