Blomsterbinding og aftensol i Nordhavn

af Marieduhn

I sidste uge var jeg til et spændende arrangement – en workshop i blomsterbinding med firmaet Bloomon. Jeg elsker at bruge mine aftener i ugen på noget helt andet end arbejde, og her i sommerlyset føles det, som om der er mange flere timer at give af.

Workshoppen foregik denne aften på kajen ved kulturcenteret Docken, som ligger i Nordhavn. Det er et tidligere saltlager, der nu fungerer som kulturel ramme med sine rå og industrielle lokaler. Her arrangeres bl.a. koncerter, udstillinger, teater, produktlanceringer, award shows osv., og denne aften stod den altså på workshop af den mere feminine slags 😉

Jeg kom i god tid og sad og så ud over havnen, hvor en masse sejlere nød livet på bølgerne. Grupper af roere kom asende forbi, mens jeg ikke kunne lade være med at drømme om planer for den snarligt kommende sommerferie!

   

Det var egentlig en veninde, der en dag havde sådan en skøn buket stående. Jeg bemærkede den, fordi blomsterne er så meget anderledes end dem, man normalt ser ved blomsterhandleren. Hun fortalte mig om konceptet – et ret spændende koncept efter min mening.

Bloomon er et hollandsk blomsterfirma, der sender direkte fra marken og hjem til folk. Man kan abbonnere på blomsterne og selv vælge, hvilken størrelse og hvor ofte, man ønsker dem tilsendt. Blomsterne er langtidsholdbare, så med lidt pasning, kan man have dem stående smukke i lang tid.

Jeg opdagede så, at Bloomon også afholder workshops, hvor man lærer at arrangere buketterne og passe dem godt, og da det altid er mit svage punkt at holde blomsterne og få dem til at se lækre ud, besluttede jeg mig for, at det måtte jeg lære på sådan en workshop.

   

Vi var omkring 10 kvinder til arrangementet, hvor aftensolen stod direkte ind på os, hvilket er tydeligt på mine billeder derfra. Vi blev først budt velkommen med te og kaffe, og dernæst fik vi lidt teori om blomster og en gennemgang af dem alle. En meget chamerende oprindelig fransk blomsterbinder viste så, hvordan de arrangeres, for at give et flot indtryk.

“Start med de mindste og arbejde dig opad og indad jo større, de bliver.” Det er ikke så let, som jeg lige troede, men endte nu med at blive ret godt tilfreds med min. Glaskrukkerne er Bloomons signaturkrukker, der uden at stjæle opmærksomheden fra blomsterne præsenterer dem rigtig godt.

Da solens sidste stråler glimtede ind ad vinduerne, stod vores buketter flotte og færdige, og de blev bundet ind, så vi kunne tage dem med os hjem. Det var en dejlig aften i æstetikken og skønheden tegn, og min buket står stadig og skaber glæde herhjemme. Lægger billeder ind af den senere 😉

   

Se også

Skriv en kommentar