DIY ur – lav dit eget flotte vægur med printede træplader

af Marieduhn

DIY ur - lav dit eget flotte vægur med printede træplader

DIY ur er en spændende og anderledes måde at dekorere din væg. Med de flotte træplader med kunstneriske motiver kan du simpelt lave et ur med lige den baggrund, du ønsker. Alt du behøver er en boremaskine, et urværk og naturligvis de smukke printede træplader – her viser jeg, hvordan du laver dit eget vægur.

Jeg vil starte med at takke Posterlounge for at have sponsoreret endnu et hyggeligt samarbejde. Jeg har flere gange før lavet spændende diy´s med produkter fra deres inspirerende univers, hvor der er så mange muligheder. Hos Posterlounge kan du finde printede kunstværker i alle afskygninger (og af mange forskellige dygtige kunstnere) – og få det printet på forskellige materialer. Og i denne omgang er det de fine træplader, som vi her skal prøve kræfter med. Kig forbi deres webshop til inspiration – alle motiver kan printes på træ.

Jeg må indrømme, at jeg er faldet pladask for kunsterparret SpaceFrog Designs, som laver de grafiske og drømmeagtige designs – ofte landskaber eller havdyr. Der er så mange farver og elementer, at jeg kan blive ved med at gå på opdagelse i de enkelte motiver. Det var også deres design, jeg brugte til mine børnemøbler (se dem her), som jeg virkelig er blevet så glad for. Disse to motiver minder mig om udsigten fra vores hytte i Norge, ned over bjergene, over søen og med fugle eller stjernerne i himlen.

Træpladerne er trykt på birkekrydsfinerplade og er 9 mm tykke. Det er nemt at bore i og sprækker ikke let, hvilket gør det ideelt til projektet. Når du skal bestille urværk, så vær opmærksom på tykkelsen af dette og køb et, der passer til den 9 mm tykke plade.

Prøv også: Hjemmelavede lysestager og vaser med kunstneriske motiver

DIY ur - lav dit eget flotte vægur med printede træpladerDIY ur - lav dit eget flotte vægur med printede træplader

DIY ur - lav dit eget flotte vægur med printede træplader

DIY ur – sådan gør du

Den plade, jeg bruger, er 30×30, og motivet hedder Blue Mountain Mist Landscape. Motivet på bænken hedder Star Lake Landscape. Træpladerne er 9 mm tykke – vær opmærksom på dette, når du bestiller urværk. Mit urværk er 10 mm tykt.

Du skal bruge
  • printet træplade – kan købes her
  • urværk (jeg har brugt dette urværk med disse visere)
  • boremaskine med bor str. 8 (passer til diameteren af mine visere)
  • lineal og blyant
  • evt. en syl
Sådan gør du
  • Find midten af din plade ved at måle fra hjørne til hjørne og marker punktet med en blyant. Dette skal gøre på forsiden.
  • Marker hullet med en syl og bor evt. for med et lille bor fra forsiden (træet vil gerne flosse lidt på bagsiden).
  • Når du har boret dit første hul, er det let at bore det større. Til et urværk magen til mit, skal du bruge bor str. 8, men vær opmærksom på at dette kan variere alt efter, hvilket urværk du bruger.
  • Installer dit urværk – der plejer at være en anvisning på pakken. Mit urværk var lidt svært at få klikket sammen, og viserne skulle “tvinges” overraskende hårdt på.
IMG_5107
IMG_5115
IMG_5111
diyur

Andre gode idéer

Uret er blevet så flot, og jeg tror, det skal hænge i vores hytte og pynte. Projektet kan også bruges til en sjov og personlig gave til en, du holder af. Eller hvad med at lave et ur til børneværelset, og lad dine små poder vælge deres eget motiv?

Der er så mange muligheder for spændende projekter, når vi begynder at arbejde i træ, og jeg håber på at kunne og lave mange flere. Jeg har overvejet en vinreol af træ med holdere af læder – og så bruge et motiv som dette. Eller for at blive i genren, kunne man lave et tappasfad med rå metalhåndtag lignende det her. Har du andre gode idéer til projketer med de printede træplader, så vil jeg meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet herunder.

Har du prøvet guiden DIY ur?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY ur - lav dit eget flotte vægur med printede træplader

Se også

Skriv en kommentar