Sy selv nye puder diy – sådan syr du flotte puder med kantbånd

af Marieduhn

Sy selv nye puder, og giv dit hjem en helt ny stemning. Er der noget så forfriskende som nye puder til at puste nyt liv i indretningen? Og når du syr dem selv, er mulighederne for at give dem netop det look og den stemning, du ønsker, uendelige. Du kan købe stof fra nyt eller forvandle lækre genbrugsfund, du kan variere størrelse og form eller sætte fine detaljer på – og det er ganske nemt. Her er en diy guide til, hvordan du syr flotte puder med kantbånd.

Jeg har støvet symaskinen af, for jeg har besluttet mig for, at 2024 skal været året, hvor den får lov til at komme godt op i omdrejninger. Jeg elsker at sy og har gjort det, siden jeg syede barbiedukketøj på mit pigeværelse som lille. Jeg husker, at jeg fik min farmors gamle symaskine, som var blå og havde stået under vand, men den fungerede og gav mig blod på tanden og en hobby for livet.

Puder er et nemt projekt at gå til, og man kan selv variere sværhedsgraden alt efter, hvordan de skal lukkes. Jeg lukker disse med en usynlig søm i bunden, som jeg syr i hånden, og det er meget simpelt. Jeg vasker generelt ikke mine pyntepuder, så lynlås behøver de ikke. Jeg har dog valgt at sy et flot kantbånd i i sort, som jeg virkelig synes, giver en flot finish og står pænt til stoffet.

Puderne her skulle passe ind i familiens hytte i Norge, og jeg er vild med dyremotiverne i stoffet, som jeg føler er meget nordiske. De bliver mikset med dyreskin, som vi rigtig kan putte os i foran brændeovnen om aftenen. Der er intet som puder, der kan sparke nyt liv i indretningen – og når vi syr dem selv, bestemmer vi hele vejen 😉

Prøv også: Opdatering af gamle stole – sy selv nye hynder

Sy selv nye puder diy – sådan gør du

Stof og kantbånd er købt i Selfmade, vintersæsonen 23/24. Det er en god kraftig kvalitet, som holder længe og er godt at arbejde med. Mine monteringspuder er fra Jysk, og de er med 100% andefjer. Det gør dem virkelig lækre at putte sig i. Størrelsen på mine er 50×50 cm.

Du skal bruge

  • stof
  • pipingbånd til kanten
  • matchende tråd
  • monteringspuder
  • evt. mønsterpapir (kan undlades)

Sådan gør du

Klip stoffet i en kvadrat, et par centimeter mindre, end din monteringspude. Dette gøres, for at stoffet ikke sidder for løst, når det kommer på puden. Jeg har klippet kvadraten i mønsterpapir først, som jeg synes, gør det lettere. Husk at tilføje en centimeters sømrum. Klip to kvadrater pr pude.

Sy kantbåndet fast på forsiden af det ene kvadrat, en centimeter inde. Vend det, så det vender den runde kant ind mod pudens midte. Sy om muligt i den samme syning, som er lavet på båndet fra fabrikkens side (se billede 2). Kantbåndet skal syes fast hele vejen rundt. Jeg afslutter ved at føre enderne lidt over hinanden og derefter ud mod stoffets kant (kan ses på billede 3).

Læg de to kvadrater sammen forside mod forside og sæt nåle i. Sy puden sammen fra den side, hvor du har syningen fra før, og følg den rundt. Husk at efterlade plads til at skubbe monteringspuden ind.

Tips til nye puder – udforsk de mange muligheder

Som sagt er der uendeligt mange muligheder for at sy lækre unikke puder, der afspejler din stil, dit humør og opfindsomhed, og her er nogle flere idéer.

Der er massevis af tekstiler i genbrugsbutikkerne, så hvad med at finde stoffet her? Klip eksempelvis et gammelt broderi op og brug dette, eller hvad med kelimgulvtæpper (jeg så et forleden, jeg sådan fortryder jeg ikke købte!) – de kan blive virkelig fine. Jeg har også set smukke silketørklæder blive forvandlet til flotte indretningspieces.

Der er ingen grund til at holde sig til bare ét stykke stof – du kan klippe op og dele flere forskellige stoffer i mønstre og farver. Prøv også at give puderne en anden farve bagside – dette giver også en flot effekt. Pinterest er et super godt sted for mere inspiration.

Har du andre idéer eller designs, du overvejer at kaste dig ud i – så del det gerne herunder 🙂

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

♥ Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Skriv en kommentar