DIY dørkrans af gamle kaffesække – 3 smukke kranse til jul

af Marieduhn

DIY dørkrans af gamle kaffesække - 3 smukke kranse til jul

 

DIY dørkrans af gamle kaffesække er en anderledes og sjov måde at lave kranse til jul. Det er dejligt at byde gæster indenfor med hjemmelavede hyggelige kranse med et glimt i øjet. Kaffesække er smukke materialer og giver mange spændende muligheder for kreativt arbejde, der samtidig ikke belaster miljøet. Her er mit bud på 3 smukke kranse til jul.

Jeg blev sat på den spændende opgave at lave bæredygtigt julepynt af gamle kaffesække af teamet bag Copenhagen Dome i Høje Taastrup, som er igang med at stable en række kreative arrangementer på benene. De ønskede, at jeg afholdt en hyggelig workshop over emnet, og det er jo virkelig noget for mig!. Jeg gik straks igang med at lave prøver, og det er der bl.a. kommet disse fine dørkranse ud af.

Jeg har lavet kransene over en halmkrans, betrukket dem med kaffesække og efterfølgende dekoreret dem. Pynten kan findes lignende rundt om i landets genbrugsbutikker – de bugter med flotte julesager. Som I kan se herunder, havde jeg min lille hjælper med mig den dag 😀

Prøv også: DIY juletræer af gamle bøger

DIY dørkrans af gamle kaffesække - 3 smukke kranse til julDIY dørkrans af gamle kaffesække - 3 smukke kranse til jul

DIY dørkrans af gamle kaffesække – guide

Der er rigeligt materiale i en enkelt kaffesæk. Brug begge side og overvej, hvor du klipper for at få mest muligt ud af dem. Jeg har lavet alle tre kranse plus nogle andre juleting ud af en enkelt. To af mine kranse er lavet med en løst bundet kaffesæk (den neutrale og Rudolf), hvorimod den blå er viklet tæt omkring. Derfor har jeg inddelt guiden herunder i de to dele. Bånd, tørrede blomster, piperenser og andet dekoration er enten limet med limpistol eller syet i hånden med et par sting.

Du skal bruge
 • halmkrans
 • kaffesæk
 • limpistol og lim
 • evt. nål og tråd
 • Diverse bånd og pynt
Sådan gør du (løs krans):
 • Beklæd halmkransen med kaffesækken sådan (billede 1,2 og 3): Klip et rør på ca. 17 cm af kassesækken, brug hele længden. Lim enden af det afklippede stykke sammen omkring kransen og lim dem fast inde i halmkransen. Fold sækken så den “poser”, mens du limer hele vejen rundt.
 • På sidste billede ses, hvordan Rudolf’s gevir er lavet med en piperenser viklet omkring en kuglepen.
 • Afslut kransen med at lime et lille bånd på bagsiden til ophæng.
IMG_4721
IMG_4693
IMG_4691
IMG_4725
Sådan gør du (stram krans):
 • Klip strimler ud af kaffesækken og vikl dem stramt om halmkransen således: Lim den ene ende fast og lad limen tørre. Vikl og lim den modsatte ende (billede 2 og 3). Fortsæt med det næste stykke på samme måde indtil kransen er dækket.
 • Det blå bånd er ét langt bånd. Jeg fastgjorde det i den ene ende (vist på billede fire), og viklede det rundt om kransen  7 gange. Jeg limede enden og gav hver “runde” et sting for at fastgøre det.
 • Afslut kransen med at lime et lille bånd på bagsiden til ophæng.
IMG_4697
IMG_4703
IMG_4701
IMG_4707

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY dørkrans af gamle kaffesække - 3 smukke kranse til jul

Se også

Skriv en kommentar